Air jordan 4 retro white and black

Toen de Air Jordan IV in 1988 werd uitgebracht, maakte het model meteen naam vanwege zijn soepelheid, ritme en elegantie. MJ voegde daar het zijne aan toe met zijn zwaartekracht tartende dunks, waarmee hij later beroemd werd.

Toen de Air Jordan IV in 1988 werd uitgebracht, maakte het model meteen naam vanwege zijn soepelheid, ritme en elegantie. MJ voegde daar het zijne aan toe met zijn zwaartekracht tartende dunks, waarmee hij later beroemd werd.

De AJ4 debuteerde tijdens een NBA All-Star wedstrijd in februari 1989 in een ‘Black Cement’ colorway. In datzelfde jaar werd voor het eerst een Air Jordan sneaker wereldwijd uitgebracht. Ondanks de aanvankelijk matte respons en het hogere prijskaartje, werd de AJ4 al snel een ongelooflijk populair silhouet.

Een van de meest populaire colorways van de Air Jordan 4 is de ‘White Cement’ colorway, uitgebracht naast de ‘Black Cement’, die veel mensen zullen kennen uit Spike Lee’s film ‘Do the Right Thing’. In een iconische scène worden Buggin Out’s ‘White Cement’ Jordan 4’s beschadigd door een Boston Celtic’s fan.

10 jaar later, samenvallend met Michael Jordan’s tweede pensioen in 1999, werden de AJ4 voor het eerst geretrocedeerd, met de originele ‘Black Cement’ en ‘White Cement’ colorways die naast nieuwe colorways verschenen op een getweaked ontwerp van het model.

Sindsdien hebben we kunnen genieten van tal van nieuwe colorways, throwback retros en high-profile samenwerkingen op de AJ4, waaronder Eminem, Drake, Travis Scott, KAWS, Virgil Abloh’s Off-White en UNDEFEATED.

First released in 1989, the Jordan 4 was one of the first sneakers to really resonate in pop culture. Designed by Tinker Hatfield, it used new, innovative materials to improve performance. See More

The Jordan 4 is one of the most iconic basketball shoes of all time. This shoe appears in Spike Lee's classic film "Do the Right Thing," where it's remarked on by characters. Lee also appeared in commercials for the Jordan 4. It was also the shoe Jordan was wearing when he hit a buzzer-beating, game-winning shot to knock the Cavaliers out of the NBA playoffs in 1989. The Jordan 4 was designed by Tinker Hatfield with extensive input from Michael Jordan. Lookwise, it prefigures some trends that would get big in the 1990s, using molded plastic pieces and plenty of mesh. It's a very different aesthetic from the Jordan 1. However, this shoe was really built for performance. The first retro versions of the Jordan 4 emerged in 1999. Since then, there have been endless colorways and even collaborations with brands like Levi's. In 2019, the popular Jordan 4 Bred in Black/Fire Red-Cement Grey was released. The year 2020 saw the release of the Black Cat. Another popular colorway is the Retro Jordan 4 Cool Grey, which was released in 2019.

Onder de loep Air Jordan 4

Kleuren, materialen en het verhaal van de Air Jordan 4.

Iconisch, dat is misschien wel de beste omschrijving voor de Air Jordan 4 sneakers. De Baron weet zeker dat deze ultra dikke sneakers zich zullen ontwikkelen tot ware klassiekers. Een eerste blik op de Air Jordan 4 sneakers en je weet direct dat De Baron gelijk zal krijgen. Het is een schoen die je weet te verrassen. Deze sneakers hebben de looks, retro looks wel te verstaan. En daarnaast hebben ze ook nog eens de brains. De brains zijn in dit geval de moderne technologieën die in de Jordan 4 zijn verwerkt. Zo zorgt de Air Sole Unit voor een perfecte demping, die je het gevoel geeft op kussentjes te lopen. Uiteraard is deze unit nadrukkelijk aanwezig, zodat iedereen direct ziet dat jij iemand bent die jouw sneakers kent. De rubberen zool is bijzonder slijtvast en geeft je wendbaarheid en grip. Er worden verschillende materialen gebruikt voor deze sneakers en die geven de Air Jordan 4 sneakers een geheel eigen twist.

Air Jordan 4 sneakers

Na het succes van zijn voorganger leverde Tinker Hatfield vervolgens een van de meest comfortabele en meest geliefde Air Jordans in de serie af, de Nike Air Jordan 4.

Het Jumpman logo maakte zijn tweede verschijning op de tong van de schoen, maar dit keer met het woord “Flight” eronder.

De tussenzool en de snit van de schoen is hetzelfde gebleven als zijn voorganger. De zichtbare Air unit en gewatteerde tong en kraag zijn ook overgenomen van de voorganger.

Het nubuck materiaal wordt bij deze sneaker voor het eerst geïntroduceerd en is te vinden aan de bovenkant van de sneaker. De Jordan 4 introduceert voor het eerst nieuw materiaal dat moet zorgen voor het verhogen van het ademend vermogen van de sneaker. Meerdere gedeeltes van de Air Jordan 4 bevatten plastic. De hak met de tekst “Nike Air” is gemaakt van plastic en vergelijkbaar met die van zijn voorganger.

Om de schoen te promoten zijn er een aantal nieuwe commercials opgenomen, die razend populair bleken te zijn.

In 1999, tien jaar na de oorspronkelijke release, bracht Nike een aantal Retro Modellen van de Air Jordan 4 uit. De sneakers waren in een dag volledig uitverkocht.

Tijdens het dragen van de AJ 4 werd Michael Jordan voor de vijfde keer op rij gekozen tot All Star speler, en werd voor de derde keer op rij topscorer. Zijn gemiddelde aantal punten lag in het seizoen dat hij deze sneaker droeg op 32.5.

In tegenstelling tot de eerste reeks retro Jordans die uit kwamen in jaren 90, zijn de Jordan 4 Retro’s een gigantisch succes. Toen de Air Jordan 4’s in 1999 werden geretro’d in wit / zwart en zwart / grijs werden de mensen pas echt gek. Winkels raakten binnen een mum van tijd uitverkocht.

Voor Air Jordan was dit een reden om de Retro’s uit te blijven brengen. Voor de mensen die niet weten wat een Retro precies is: Een Jordan Retro heeft een vergelijkbaar ontwerp als het oorspronkelijk uitgebrachte model, maar heeft nieuwe kleuren of enkele kleine wijzigingen in het ontwerp.

How much is a Jordan Retro 4?

The Air Jordan 4 Retro - 'White Oreo' will cost R3499 each and is payable via online order and collection.

How can you tell if Jordan 4 Retro are fake?

The best way to tell if your Jordan 4's are fake is by examining the label on the reverse of the tongue. Look at the font type and compare it to an authentic pair. Typically the counterfeit pair have a bolder font than the authentic kicks. The other tell from the reverse label is the UPC or universal product code.

Is Jordan 4 comfortable?

The Air Jordan 4 is not known for being a comfortable shoe right out of the box. The older technology doesn't offer much cushioning and the materials are typically very stiff. Usually, some break-in time is required.

How much is the black 4s?

Black laces, Red contrasting accents and White appearing on the midsole complete the look. Retailing for $210, look for the Air Jordan 4 Black Canvas to release on October 5th at select retailers and Nike SNKRS.